Karneval v Arrecife skončil

Včera byl poslední karnevalový den. Stejně jako dny předchozí byl poznamenán chladným deštivým počasím a silným větrem. Zima nezima, účastníci průvodu se vydali městem ve svých pečlivě připravených maskách.
Večer už naštěstí nepršelo a tak jsem si mohla tuto událost řádně vychutnat. Karnevalový průvod zde na Lanzarote je velmi oblíben, jelikož se ho může zúčastnit úplně každý. Mohla jsme zde vidět naše staré známé bubeníky "Batucadas", pěvecké skupiny "Murgas", tradiční arrecifeské hudebníky a mnoho maškar. Celý průvod doprovázely alegorické vozy mnoha barev a tvarů, které sloužily zároveň jako výkrmny, nalévárny a diskotéky v jednom. Bohužel jen pro zvané. 
Kdo nejel na voze, tak si alespoň táhl nákupní vozík plný alkoholu a dalších potřeb.
 Zhruba po třech hodinách došel celý průvod na výstaviště. Z každého vozu se ozývala jiná a jinak hlasitá hudba. Masky pendlovali od jednoho k druhému a pili, tančili, bavili se pod širým nebem dlouho do rána. Tedy ne všichni. Již kolem jednadvacáté hodiny začaly sanitky sbírat první opilé děti. Všichni to ale brali s klidem a naprostou samozřejmostí. Vždyť je to taky jen jednou do roka. Celá akce byla překvapivě velmi dobře zorganizována a pečlivě hlídána jak organizátory, tak policií.
 Poslední den karnevalu se měla pohřbívat sardinka, čímž je odstartován 40 denní půst. Ačkoliv venku lilo a foukal silný vítr, nechtěla jsem vás, své čtenáře, zklamat. Oblékla jsem zaručeně nepromokavou bundu a vyrazila shánět informace a zážitky. Bohužel jsem byla na ulici úplně sama, takže jsem neviděla ani plačící průvod ani pálení obří dřevěné sardinky ani ohňostroj. Zato jsem si donesla pořádnou rýmu. Ale i tak vás mám ráda.

1 komentář:

  1. Sak neveste hlavu, v sobotu 20.2 je karneval v Puerto del Carmen, pristi sobotu v Costa Teguise a sardinky tam budou palit taky;-)

    OdpovědětVymazat