Sportovní aktivity

Jelikož nevyrážím do světa proto, abych pracovala, tedy alespoň ne klasickým způsobem, hodně přemýšlím, čemu se na Lanzarote budu věnovat. V prvé řadě by to měl být golf! Jelikož platí, že výše handicapu se rovná počtu odpracovaných hodin a já pracovala opravdu na plný úvazek, je jasné, že na tom moc dobře nejsem. Byla by tedy škoda nevyužít volného času a příjemného počasí na Lanzarote.

18 jamkové hřiště s parem 72 Costa Tequise Golf bylo založeno roku 1978. Leží necelých 8 km od Arrecife na úpatí sopky, odkud  je prý překrásný výhled na Atlantický oceán. Green fee se pohybuje podle sezony od 55 do 68 Eur. Hlavní sezóna na Lanzarote začíná v říjnu a končí v dubnu.
Dalším hřištěm, které bylo otevřeno na konci roku 2008 je Puerto del Carmen Golf. Stejně jako Costa Tequise Golf je 18 jamkové a má par 72. Je vzdáleno 15 km od Arrecife. Green fee je zhruba stejné jako v Costa Tequise.
Dalším lákadlem jsou pro mě vodní sporty. Samozřejmě, že zkusím surfovat, ale to není to hlavní. Nejvíc mě zajímá jachting. Vždy jsem si přála umět ovládat loď a teď mám příležitost si to splnit. Bohužel jsem zatím nenašla mnoho informací o možnosti absolvování kapitánských zkoušek na Lanzarote. Snad se mi na místě podaří nějaké kurzy zajistit.
Arrecife je hlavním městem Lanzarote, takže se nebojím, že bych se tam nudila. Na Lazarote dokonce existuje společnost Active Club, která se zaměřuje na organizaci sportovních aktivit. Důvod, proč ji zmiňuji je, že zakladatelka paní Carmen Portella je po matce Češkou a po otci Peruánkou, takže veškeré služby společnosti Active Club jsou v čestině. A jelikož to zatím s mojí španělštinou nevypadá růžově, mohla by se mi taková česká organizace hodit.


7 komentářů:

  1. ahoj.fandím vám.sám také uvažuji o přestěhování z tohoto státu,který mě dost. štve .kdy odjizdite?
    michal

    OdpovědětVymazat
  2. Moc děkuji, Michale.
    Našim cílem není touha odjet z ČR, ale spíše poznávat další země. Ale chápu to rozhořčení nad zdejší situací.
    Odjezd plánujeme na leden.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj Jani
    Jestli chces, tak ti pomuzu zaridit nejaky kurz jachtingu. Ziju na Lanzarote uz dlouho a pracuju v Puertu Caleru. Mame tu par skol s vlastni plachetnici. Mozna by se ti to hodilo ted v lete? Zatim pa. Lucka

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Lucko,
    to mě určitě moc zajímá. Mohla bys mi, prosím, na sebe poslat kontakt na info@zivotumore.cz. Děkuji, že jsi se ozvala.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj Jano,

    Jsem Carmen Portella z Lanzarote Active Club. Delame pesi tury, horska kola, potapeni a expedice lodi na ostrovy morske rezervace na severu Lanzarote. Stav se u nas v potapecskem centru Aquatis (Costa Teguise), jestli mas zajem o nejake aktivity. Pokud ne, tak se snejne stav treba jenom na kafe a na kus reci...

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj Carmen,
    vím o vás, moc se mi líbí co děláte. Ráda se zastavím. :-)
    Přeji mnoho úspěchů.
    Jana

    OdpovědětVymazat
  7. Dobrý den, čím jste se živila na Lantarote, nějaký příjem musí být pokud jste něco nezdedila nebo se pletu? :-) Marek

    OdpovědětVymazat