Letenky Praha - Lanzarote - Praha

Blíží se datum našeho odletu a tak je nejvyšší čas poohlédnout se po letenkách. Nejjednodušší je letět s Canaria Travel. Létá každý čtvrtek a cena se v tomto období pohybuje kolem 15 tis. Kč. V létě byla zpáteční letenka kolem 9 tis. Kč.
V současné době na Lanzarote moc turistů nelétá, což je údajně způsobeno krizí, a tak tato společnost nabírá pasažéry po celých Kanárských ostrovech, což může znamenat, že z přímého letu se vám stane let s několika mezipřistáními nebo dokonce můžete čekat na své letadlo ve čtvrtek, načež se dozvíte, že poletí až v pátek. S ohledem na cenu letenky bych toto nerada absolvovala.
Další možností, a to cenově mnohem výhodnější, je zkombinovat lety nízkonákladových leteckých společností. Nejlepší by bylo letět přes Španělsko (Madrid, Barcelona, Malaga). Bohužel většina nízkonákladových společností přes zimu do těchto destinací nelétá. Na Lanzarote se ale dostanete v podstatě přes jakoukoliv evropskou metropoli. Nízkonákladovky neumí vyhledávat lety s přestupem a tak je potřeba obrnit se trpělivostí, hledat každý let zvlášť a zkoušet vytvářet různé kombinace. V tom mi dost pomohla stránka www.flylowcostairlines.org/. Jednoduše zde zjistíte, které nízkonákladové letecké společnosti létají na jednotlivá letiště.
Na Lanzarote létá přes Liverpool, Londýn nebo Madrid například Easy Jet. Časy letů na sebe ovšem nenavazují. Dalšími nízkonákladovými leteckými společnostmi jsou Ryanair, Aer Lingus, Monarch, Germanwings a mnoho dalších. Dobře na sebe navazuje např. Ryanair a Aer Lingus přes Dublin nebo Ryanair a Wizz Air přes Madrid. My jsme si vybrali trasu Praha - Londýn - Lanzarote s Wizz Air a Monarch-em. Oproti ostatním spojení, kdy se časy letů nedaly zkombinovat nebo bylo na přestup poměrně málo času (cca hodina až dvě, což nám v případě lowcostovek přijde velmi riskantní), máme v Londýně 4 hodiny čas. To by mělo zajistit pohodové odbavení.
Ceny zpátečních letenek u nízkonákladových leteckých společností se pohybují už od 3 tisíc korun, což je ve srovnání s letenkou od Canaria Travel velmi příznivé a určitě se tato poměrně krátká cesta dá přežít i bez jídla v letadle, které beztak není žádným gurmánským zážitkem.
Letenky máme koupené, takže odlet je nezvratný! Držte nám jen palce, aby nám mezitím žádná lowcostovka nezkrachovala.

Žádné komentáře:

Okomentovat