Život u moře v Jižní Africe

Rok s rokem se sešel a opět nastal čas vyrazit do teplých krajin. Konečně vyšla řada na Jižní Afriku (JAR), o které jsem už několik let uvažovala. Tentokrát jsem opustila Lanzarote už v listopadu a tak má cesta začíná v chladné Praze. V JARu zrovna začíná léto, tak přesně nevím, jaké počasí očekávat. Zatímco teploměr v Praze ukazuje 4 stupně nad nulou, v JARu se teplota pohybuje kolem 24. Počasí je tu prý proměnlivé se silným větrem a deštěm a tak jsem si toho sbalila výrazně víc než minulý rok do Thajska.
Letenky jsem opět kupovala u British Airways. Jednak je výhodné sbírat míle u jedné letecké společnosti (aliance) a také měli opět nejvýhodnější ceny v rámci předvánočních slev. Tentokrát jsem si ale zarezervovala místo v horní části Boeingu hned za pilotní kabinou a stálo to za to. Výrazně méně to tam hučí a tak se lépe spí.


Celá cesta trvala téměř 28 hodin. Na pražské letiště jsem odjížděla v poledne a v cílové stanici jsme přistáli druhý den po půl čtvrté odpoledne. Přestupovala jsem v Londýně a pak v Kapském městě. Let mezi těmito dvěma destinacemi trval 12 hodin. Z Kapského města létá na vnitrostátní lince jen malé vrtulové letadlo, které mi zajistilo krásný pohled na krajinu pod námi.


Na letišti v East London mě čekala pořádně horká facka. Ačkoliv na teploměru bylo 26 stupňů. Vedro se zdálo být výrazně větší. Zdaleka tu ale není takové vlhko jako v Asii. Místní tvrdí, že to byl jeden z nejteplejších dnů a že výrazně tepleji by tu být už nemělo, což je celkem pozitivní informace. Více méně to odpovídá teplotám, na které jsem zvyklá z Lanzarote.


East London je poměrně malé město, které jsem zvolila díky své kamarádce. Již před deseti lety se sem provdala a tak se těším, že tu budu žít v komunitě místních obyvatel a ne pouze na turistických trasách jako v Asii.

1 komentář:

  1. Díky Jani za další článek a krásné fotky z JAR. Vím, že jste zde jen krátkou chvíli, ale zajímalo by mě Vaše srovnání s životem na Lanzarote (prostředí, lidé, technické zázemí týkající se internetu....). Možná až se trochu rozkoukáte :-) Přeji Vám krásný pobyt ! Dan

    OdpovědětVymazat