Morgan Bay

Jedno z nejoblíbenějších prázdninových letovisek Jižní Afriky se nachází na Divokém pobřeží. Z East London tam autem dojedete za necelou hodinu. Od prázdninového letoviska by člověk čekal spoustu turistů, hotelů a různých atrakcí. Tady nic takového nehledejte. Rozlehlá pláž leží téměř osamoceně na jedné straně a vesnice s jedním hotelem na straně druhé. Hotel je tu opravdu jeden jediný a kolem něj stojí desítky prázdninových vilek. Na pláži se ani neprodává občerstvení ani se nepůjčují lehátka, jak to známe z evropských letovisek. Lidé si sem jezdí do klidu odpočinout.


Největší atrakcí Morgan Bay jsou přilehlé útesy. Pokud se na ně vypravíte, určitě myslete na vhodné auto. Nemusí být hned 4x4, ale vyšší podvozek je nutnost.

Prašná cesta nás zavedla k bráně, kterou bleskurychle otevřel nějaký klučík, který vyskočil bůhví odkud ze křoví. Jeli jsme opravdu krokem a v autě lítali ze strany na stranu. Zhruba tříkilometrová cesta přes přírodní rezervaci (East London Coast Nature Reserve) nás dovedla až do místního velmi slušně vypadajícího kempu. Při vjezdu do rezervace nás cedule upozornila na povinnost zaplatit 10 ZAR za osobu. Bohužel ani v kempu jsme nenašli nikoho, komu bychom mohli vstupné zaplatit, tak jsme se obrátili a jeli zpátky. Zhruba v půli cesty se nám zdála zajímavá odbočka směrem k moři. Ovšem ta cesta. Vypadala spíš jak vymletý potok. Tam by se určitě náhon na všechny čtyři hodil, ale i tak jsme tam na pátý pokus vyjeli. A stálo to za to.



Cestou zpět nás už klučík vyhlížel. Poděkovali jsme mu dvěma randy a vyrazili zpět k domovu.

1 komentář:

  1. Do Afriky bych se taky chtěla jednou podívat. A tím nemyslím Egypt, ale spíš JAR, Keňu, atd. prostě fakt tu pravou Afriku. Letos jsme byli s přítelem v Dubaji , což byl taky můj sen a předčilo to naprosto mé očekávání :-) . Je skvělý, když můžete zažít ráj na zemi na vlastní kůži.

    OdpovědětVymazat