Ubytování v Arrecife

Ubytování nám zařizovala kamarádka, která tu už 3 roky žije. Je to v apartmánovém domě naproti Gran Hotelu. Apartmán stojí 36 EUR denně nebo 500 EUR měsíčně. V ceně je zahrnuta veškerá spotřeba vody a energií, vynášení odpadků, výměna ručníků a ložního prádla. Za dalších 100 EUR měsíčně si můžete objednat kompletní úklid.
Věděli jsme, že to bude nižší kvalita ubytování než jsme zvyklí. Překvapením bylo, když nám kamarádka po příjezdu sdělila, že apartmán, který jsme měli mít je ještě obsazen a uvolní se až 1. února.
Do té doby máme rezervovaný jiný. Jiný znamená menší, ošklivější a hlavně strašně tmavý. Trošku nám to ubralo z našeho nadšení. Zvláště, když jsme přijeli už za tmy a ani jsme neviděli, jak vlastně Arrecife vypadá. Další šok byl, když jsme otevřeli okno a uslyšeli šílený hluk, který způsobovala auta, která nám projíždějí pod okny. Úplně nám to zkazilo náladu!
Obrat k lepšímu přišel hned ráno, kdy nás vzbudilo sluníčko. Vylezli jsme na terasu a viděli tu krásu. Moře! A přímo před naším domem.
I hluk z ulice kolem půlnoci úplně utichl. Rušnější jsou jen páteční a sobotní noci, ale o to klidnější jsou zase následující rána.
Velkou výhodou je umístění naproti Gran Hotelu, který nabízí mnoho různých služeb, jako je kavárna s WiFi připojením, spa - wellness, hlídané podzemní garáže. Za 40 EUR měsíčně můžete navštěvovat posilovnu včetně venkovního vyhřívaného bazénu.


10 komentářů:

  1. Pěkná fotogalerie v pravo nahoře, jen by mě zajímalo zda-li je tam taková lidu prázdnost obvyklá, nebo proč na těch fotkách promenád nejsou lide? Díky.

    OdpovědětVymazat
  2. Zcela úmyslně chodím fotit v době oběda, kdy je na ulicích opravdu prázdno a mohu vyfotit přesně to, co chci. Arrecife je velké město. Věřte, že je tu opravdu živo.

    OdpovědětVymazat
  3. Díky za opověď, vidíte já tipoval že to bude někdy brzo ráno a ono poledne:-) To jsou ty odlišnosti od života zde v čechách a tam na ostrovech. Tady takto lidu prázdno (Praha) bývá hodně brzo ráno a to ještě o víkendu. Osobně uvažuji také o takovém to "pobytu" trochu severněji (Madeira). Přeju hezký pobyt a život.

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj,Chtel jsem se zeptat jak je to s dlouhodobym pronajmem domu?Zajima me lokalita,rozmer a vybaveni domu,cena pronajmu,ceny energii a forma uctovani.Popr.jake jsou cenove relace koupe domu.Dekuji za odpoved a preji prijemny pobyt na tak krasnem miste.Vikyno

    OdpovědětVymazat
  5. S domem zatím zkušenost nemáme i když jej plánujeme. Pokud bydlíte v bytě, pak stojí spotřeba energíí cca 100 Eur měsíčně. Jelikož tu není topení, tak by ta částka mohla být stejná i v domě.
    Domy se tu většinou pronajímají minimálně na rok a bývají plně vybavené. Oblíbený je zde pronájem s opcí. 3 roky platíte nájem a pak si dům za sníženou cenu můžete odkoupit.
    Více na http://www.lanzaroteproperty360.com/
    A nezapomínejte, že je krize, takže se dá s majiteli domů dohodnout cokoliv.

    OdpovědětVymazat
  6. Dekuji,za odpoved a dalsi informace.WWW stravky vyse zminene vypadaji zajimave.
    Jak to tam vypada se skolstvim?Jedna se mi o zakladni skolu pro dite.
    Dekuji Vikyno

    OdpovědětVymazat
  7. Vikyno, bohužel nemám školou povinné děti, takže nedokáži odpovědět.

    OdpovědětVymazat
  8. Dekuji aspon za snahu.Kdyby jsi nahodou na nejake info narazila,dej mi prosim vedet(doufam ze ti nevadi tykani?).Dlouha leta jsem zil v USA a ted jsem 2 roky v CR a porad tady tomu nemuzu prijit nejak na chut,tak hledam nejake to misto v Evrope,kde by se dalo zit.Vikyno

    OdpovědětVymazat
  9. Velmi pekny blog, ziju tu jiz par let ale takto pekne popsany zivot na Lanzarote jsem zatim nevidel. Doufam ze se nebudete zlobit, davam odkaz na vas blog svym znamym:-)pac je opravdu skvely. Podle fotek to vypada na aparmenty ktere jsme se v roce 2007 snazili prodat v realitce.Rekl bych ze jsou predrazene ke svemu stavu a m2, co se plati je vyhled na more.V Arrecife za 500e urcite najdete mnohem novejsi a hlavne moderneji vybavene apartmany. Zvlast nyni v dobe krize mnoho majitelu snizilo ceny. Do 700e muzete pri trose stesti a hledani nalezt i dum ci duplex s bazenem k pronajmu(todo incluido).Sice treba ne primo v Arrecife ale je tu mnoho mnohem hezcich mist, treba v Costa Teguise, vyber nespocet,zalezi na tom co clovek chce. Zkuste www.gazettelive.com kam hodne prispiva mistni UK komunita. Honza

    OdpovědětVymazat