Z -20° C do +20° C


Budík zazvonil v 6:15 ráno. Venku byla ještě tma, ale i přesto byl na ulici vidět sníh. Už je to tady. Zlomový okamžik našeho života. Stěhujeme se k moři.
Ještě jednou jsme si pro jistotu převážili zavazadla, abychom zjistili, že ta příruční mají nepatrně více než 10 kg. V lehkém podzimním oblečení jsme se vydali na letiště. Těžší věci z příručního zavazadla jsme si nacpali do kapes a doufali, že budou splňovat všechna kritéria.
Pracovnice společnosti Wizz Air odbavila naše kufry a příručních zavazadel si vůbec nevšímala. To byla úleva. Za rohem jsme hned vyprázdnili kapsy a vrátili vše zpět do tašky. A aby toho nebylo málo, ještě jsme si přikoupili 4 časopisy. U gate-u na nic nečekáte. Do letadla vás posadí půl hodiny před plánovaným odletem. Letuška vás poučí o chování u exitu, před odletem uvidíte i bezpečnostní pokyny a budete informováni, že pokud si v letadle zapálíte, bude to po přistání řešeno jako trestný čin.
Personál společnosti Wizz Air je velmi milý, zároveň však striktní a nekompromisní. Letadlo bylo nové, čisté, příjemné.
Do Londýna jsme přiletěli v 10:45 hod. Měli jsme 4 hodiny času. Ačkoliv jsme si museli vyzvednout zavazadla a nechat se znovu odbavit, pořád nám spoustu času zbývalo. V Londýně jsou přísnější než u nás. Jednak dělají namátkové kontroly snad u každého třetího zavazadla a pak velmi dbají, aby byly tekutiny v sáčku o maximálním rozměru 19 x 20 cm a o maximálním obsahu 1 litr. Já musela čekat zhruba 15 minut než mi prohlédli laptop.

Letecká společnost Monarch vypadala oproti Wizz Air poměrně sociálně. Bezpečnostní pokyny pouštěli na zastaralých zabudovaných obrazovkách. Poté následovaly reklamy a film. Abyste ho mohli sledovat, museli byste si zakoupit sluchátka, která stála tuším 3,5 GBP. V Arrecife jsme přistáli v 18:50 hod. místního času (o hodinu méně než v ČR). Po vyzvednutí zavazadel jsme se zařadili do fronty na taxi, které stálo ke Gran Hotelu v centru Arrecife necelých 8 EUR. Venku už byla zase tma, ale tentokrát bez sněhu. Aktuální teplota byla 20° C.

Žádné komentáře:

Okomentovat