Kanárské ostrovy

Kanárské ostrovy leží v Atlantském oceánu zhruba 100 km od Maroka. Mají sedm hlavních ostrovů. Já vyrážím na ten nejčernější. Na Lanzarote. Je to ostrov plný sopečných kuželů, který působí poněkud mimozemsky. Čtvrtý největší a nejsevernější ostrov Kanárských ostrovů měří od severu k jihu 60 km a od západu k východu necelých 21 km. Má cílová stanice bude hlavní město Arrecife, které má 54 tisíc obyvatel. Přeci jen jsem zvyklá na městský život a odstěhovat s hned někam na samotu mě neláká.

Oproti letoviskům, v Arrecife se dá sehnat ubytování i v sezóně. Můžete si vybírat od hotelů přes apartmány a bungalovy až po rodinné domky. Rozhodli jsme se ubytovat v apartmánovém domě v centru města s výhledem na pláž, která je asi 50 m vzdálená a nejdříve se trošku rozkoukat. Apartmán je díky skvělé poloze poněkud  dražší. Bude nás stát 500 EUR měsíčně (snadno na internetu najdete apartmány za 300 EUR), ale má mnoho výhod. Ta pro mě nejdůležitější je, že se rezervuje po dnech. Mohu se tedy kdykoliv odstěhovat. Nikdy před tím jsem na Lanzarote nebyla a tak jsem se rozhodal zkusit rezervaci na měsíc. Během této doby bych se ráda poohlédla po nějakém příjemného domečku, kam by za mnou mohly jezdit návštěvy. Domky už nejsou o moc dražší než náš apartmán, ale pokud chcete více než jednu koupelnu a u domu bazén, musíte počítat s cenami nad 800 EUR a to spíš více.
Kanárské Ostrovy jsou levnější než západní Evropa, bývala tu bezcelní zóna, takže třeba elektronika, značkové oděvy nebo parfémy by tu měly být levnější. Naopak potraviny, které se na ostrov dovážejí nejsou údajně ani levné ani čerstvé. No, uvidím.
Jedna z věcí, které se mi líbí na Kanárských ostrovech, je, že patří do Evropské unie. Zajišťuje mi tedy volný pohyb, pojištění i sociální zabezpečení. O těchto výhodách se podrobněji zmíním v dalších článcích.

Žádné komentáře:

Okomentovat