Adriatic Golf na Istrii

Toto léto jsem se rozhodla vyrazit do nejoblíbenější destinace většiny Čechů a okouknout místní golfová hřistě. První, které jsem navštívila bylo Adriatic Golf, které se nalézá poblíž Umagu v Chorvatsku na Istrii. Nachází se přímo ve vesničce Crveni Vrch 15 km od Slovinského letiště Portorož, 85 km od Italského letiště Trieste a 95 km od letiště v Pule. Bylo otevřeno v roce 2009 s devíti jamkami. Toto léto zahájili již s jamkami osmnácti.
 Profesionální hřiště s parem 72 se rozkládá na 80 akrech. Vyznačuje se zajímavým uspořádáním jamek, takže je výzvou pro hráče všech úrovní. Hned na první pohled je zde vidět rukopis rakouských architektů. Hřiště je velice dobře udržované a krásně zapadá do členitého terénu. Je zde hodně zeleně a pro našince pár nezvyklých úseků, např. hned na první jamce se hraje přes vinici.
Green Fee                         
18 jamek PO-ČT                    400 HRK (55,17 EUR)             
18 jamek PÁ-NE                   475 HRK (65,52 EUR)             
9 jamek PO-ČT                      220 HRK (30,34 EUR)             
9 jamek PÁ-NE                     250 HRK (34,48 EUR)             
Junioři                                    30 % sleva                               
Vozík - 18 jamek                  220 HRK (30,34 EUR)
Vozík - 9 jamek                    220 HRK (30,34 EUR)
Senioři                                    50 % sleva
Trolley                                    30 HRK (4,14 EUR)
Žeton - 40 míčků                35 HRK (4,83 EUR)

Hned po příjezdu do Chorvatska jsem zavolala na recepci a rezervovala tee time na příští den. Paní na druhé straně telefonu byla velice milá a vše mi ochotně vysvětlila. Když jsem se blížila k místu určení, byla jsem velice překvapená moderní stavbou, ve které je veškeré zázemí včetně restaurace. Tedy ne že by to byla taková bomba, ale když si uvědomíte, že mluvíme o Chorvatsku, byla jsem příjemně překvapená. Obsluha recepce byla úplně stejně příjemná jako do telefonu a seznámila nás se všemi specialitami místního hřiště. Například když se rozhodnete jít jen devítku a znovu opakuji "jít", pak vás pošlou na 1, 2, 3, 4, 10, 11, 12, 17, 18. Sedmnáctou a osmnáctou jamku spojuje malá asfaltová cesta, která je do prudkého kopce, ale je kraťoučká. Na recepci vám dají telefonní číslo na člověka, který vás do toho kopce vyveze. Mně odvoz zorganizovali rovnou (asi že jsem cizinka). Když jsem pak viděla tu cestu, dostala jsem záchvat smíchu, protože vyjet nahoru trvalo asi 10 vteřin. Je ale milé, že tuto službu zcela automaticky nabízejí.
Hřiště bylo při pondělku prázdné a stejně tak i driving range. Velice jsem ocenila usměvavý a velmi ochotný personál, upravené a čisté hřiště, na kterém se dalo dobře zorientovat, zázemí včetně šaten a příjemné posezení na terase.






Žádné komentáře:

Okomentovat