Cesta ke splnění svého snu

Všichni máme své sny a všichni po něčem toužíme. Je ale zvláštní, že jen málokdo z nás si tyto sny dokáže splnit. Většinou naprosto přesně víme, co máme dělat, abychom dosáhli toho, co chceme, ale nějak se nám to dělat nechce. Možná nemáme vůli, odvahu nebo jsme prostě líní. Jak je možné, že toužíme po bohatství, ale nedokážeme cílevědomě pracovat? Jak je možné, že toužíme být zdraví, ale odmítáme přestat kouřit a pít alkohol? Možná, že toužíte hrát na piano, ale nikdy jste se nepřihlásili do kurzu. Jak je to možné? 
Příčinu bychom měli hledat vždy sami v sobě a nesnažit se namluvit si nejrůznější důvody, proč to nejde. Až ve chvíli, kdy dokážete být sami k sobě naprosto upřímní, máte šanci uspět. Přiznejte si svá slabá místa a začněte na nich pracovat.


1. Buďte připraven
"Být připraven je nejdůležitější předpoklad úspěchu." - Henry Ford
To, že je příprava základem úspěchu, je známá věc, ale lidé ji stále podceňují. Přemýšlejte o své cestě. Vytvářejte si příležitosti. Např. mnoho velkých firem posílá své zaměstnance do zahraničí. Stačí se do takového programu přihlásit.

2. Začněte
"Co se dnes nezačne, to se zítra nedokončí." - Johann Wolfgang von Goethe
Začít, je vždy to nejtěžší. Ale v okamžiku, kdy začnete, věci se rozhýbou a už bude mnohem snazší pokračovat. Neodkládejte cestu za svým snem na zítra, protože zítra zjistíte, že žádné zítra není, že je zase jenom dnes.

3. Určete směr
"Možná nemůžete určovat směr větru, ale můžete nastavovat plachty." - Reinhard K. Sprenger
Pokud se vydáte správným směrem, je jen otázkou času, kdy dosáhnete svého cíle. Nezaměřujte se tedy na to, kde jste teď. Zaměřte se na to, kde byste chtěli být zítra.

4. Sen vs. čin
"Klíčem ke štěstí je snít... Klíčem k úspěchu je realizovat své sny."
Sny jsou na počátku všeho. Bez snu by nebylo úspěchu. Bohužel snít dokáže každý, ovšem realizovat své sny jen málokdo. Pokud chcete dosáhnout svého snu, musíte začít něco dělat. Vytvořte si do detailu vypracovaný akční plán a krok za krokem si plňte svůj sen.

5. Cíl
"Velké cíle se zdolávají po úsecích, které jsou tím kratší, čím nadšeněji je zdoláváš."
Nebojte se velkých cílů.  Berte je jako sklenici, která je buď malá a vejde se do ní jen trochu vody nebo velká, do které se vejde trochu vody, ale i hodně vody. To vy určujete, kolik vody chcete, aby se vešlo do vaší sklenice. Navíc, pokud se vydáte za velkými cíli, budete si cestou plnit i ty malé.

6.  Odhodlání
"Každodenním jednáním dokazujte odhodlání být co nejlepší."
Jste odhodlaní splnit si svůj sen? Protože až se skutečně rozhodnete uspět a přestanete přemýšlet o čemkoliv jiném,  pak teprve najdete způsob, jak to udělat. Soustřeďte se na svůj cíl a neuhýbejte z cesty.

4 komentáře:

  1. Dobry den, rad bych se zeptal, kolik stoji postovne, kdyz objednavate tovar pres internet (ebay, amazon ...), jake mate moznosti kulturniho a spolecenskeho vyziti, jestli vas relativne maly ostrov o velikosti Elby v necem neomezuje a nemate potrebu jezdit na pevninu, jestli je pro Vas vsudepritomne more porad vzacnosti nebo v necem i prekazkou a jake vyhody ma podle Vas ostrovni zivot vuci zivotu na pobrezi (pevniny). Dale by me zajimalo, cim se zivi nejvic lidi na Lanzarote ohlednouc od turistickeho ruchu a jak se dari zivit Vam. Dekuji a drzim palce.

    OdpovědětVymazat
  2. To je mnoho dotazů. Odpovím jen velmi stručně:
    Poštovné - mám zkušenost s DHL a TNT, že chtěli vždy navíc doplatit cca 30 EUR za clo, přebal a dopravu na ostrov.
    Vyžití - každý víkend je tu nějaký festival, slavnost, koncert, sportovní akce. Nic mi nechybí.
    Malý ostrov - rozloha Lanzarote je 4x větší než Elby! Na pevninu si mohu zaletět kdykoliv, takže potřebu pevniny neřeším.
    Moře - není překážkou ani vzácností. Je skvělé mít ho před domem.
    Výhody - 100% zdravější životní styl.
    Lidé se živí službami, rybolovem, zemědělstvím. Více v mých článcích.

    OdpovědětVymazat
  3. LOVE IT!
    Ziju svuj sen a nehodlam se vzdat... a preju vsem v dosahovani jejich snu jen stesti.
    Hlavne tobe Jani :)
    Kdy priletis? :)

    OdpovědětVymazat
  4. Děkuji za rady, jak dosáhnout svého snu!
    Myslím, že nejdůležitější je opravdu chtít. A já chci!
    https://korbielle.wordpress.com/2015/07/10/moje-sny/

    OdpovědětVymazat