Arrieta

Arrieta je půvabná pobřežní vesnice, která spadá pod městečko Haría. Na rozdíl od mnoha jiných vesnic je Arrieta tradiční rybářskou osadou, nikoliv účelovým turistickým letoviskem. To ale neznamená, že zde turisty nepotkáte. Každý, kdo dává přednost klidu a míru před rušnými bary a neonovými světly, si Arrietu zamiluje. V jižní části Arriety se nachází písečná pláž Playa de la Garita, která je 810 m dlouhá a 5 m široká.
Ačkoliv zde stále fouká, voda zůstává poměrně klidná. I přesto mějte na paměti, že v této části ostrova jsou silné spodní proudy a je potřeba být maximálně opatrný. Okolí pláže je využíváno jako
kemp a osazeno obytnými vozy.

V Arrietě je i malý rybářský přístav, kde rybáři každé ráno vykládají své úlovky. Ty putují do místních rybích restaurací, které mají v oblibě nejen turisté, ale i místní obyvatelé.
Místní zajímavostí je Casa Juanita neboli "modrý dům", který se zcela vymyká lanzarotské architektuře. Byl postaven kolem roku 1920. Poté byl dlouhá léta opuštěný. V roce 1995 zde bylo otevřeno Africké muzeum, které ovšem fungovalo pouhé 2 roky. Nyní je dům opět obydlen.
Arrieta leží 25 km od Arrecife. Autobus sem jezdí zhruba každé 3 hodiny. Jízdenka vyjde na 2,35 €.


1 komentář: