Zahájení karnevalu

Lehce před osmou večer jsem vyrazila směrem k hradu San Gabriel, kde se mělo konat zahájení karnevalu. Ovšem čím blíže jsem byla, tím více mě znervózňovalo, že tam nikoho nevidím. V tu chvíli jsem zaslechla silně znějící bubny v rytmu Batucada. Od Charco de  San Ginés se blížila tančící a bubnující skupina původních obyvatel Lanzarote "Majos" oblečená v kůži, s kozí lebkou a rohy na hlavě, představující ďábla.

Majos se přišli do hlavního města bouřit proti kolonizaci ostrova. Jen co se přiblížili, byla jim unesena princezna na hrad a tak se ji vydali zachránit.
Během cesty na hrad předváděli různé ohnivé kousky za stálého bubnování.
Na hradě jsme viděli další ohromnou show 35 členné skupiny Batucada Villa Pipol* , během které byla zachráněna i princezna.
Následoval zahajovací proslov. A celou podívanou zakončilo vystoupení Michaela Jacksona, který je ústředním tématem letošního karnevalu v Arrecife.

Byla to opravdu velkolepá podívaná s davy diváků posedávajících všude kolem. I po skončení oficiálního programu bylo dlouho do noci slyšet bubnování různých neorganizovaných skupin.
Feliz Carnaval!!!


*Batucada Villa Pipol je kulturní organizace, která vznikla roku 1998 v Tequise ze skupiny nadšených přátel a milovníků karnevalu. Od roku 1999 jsou aktivními členy karnevalů.

Žádné komentáře:

Okomentovat